Linde

Smockey pork ribs 
Chutney van mango & rode peper | gegrilde maiskolf | gepofte zoete aardappel met kruiden crème fraîche | gefrituurde uienringen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
- 400 gram pork ribs
- 1 mango
- 1 witte ui
- 2 grote rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 1 kruidnagel
- 150 gram suiker
- Mespuntje cayennepeper
- Bieslook
- 1 eetlepel citroensap
- 2 maïskolven
- Geroosterde paprikakruiden
- 2 zoete aardappels
- 200 ml crème fraîche
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 150 ml melk
- 3 eetlepels olijfolie
- Roomboter

Mango chutney
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de witte ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui. Snijd de rode peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken. Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat dit 10 minuten mee koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot jam dikte. Laat de chutney afkoelen.

Pork ribs
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de ribs met geroosterde paprikapoeder. Plaats de ribs in de oven. Laat het 1 tot 1,5 uur in de oven braden totdat de interne temperatuur van het vlees 55 graden is. Laat het 10 minuten rusten. Snij de ribs tussen de botjes.

Gegrilde maïskolf
Besmeer de maïskolf met wat boter en leg hem op de barbecue of gril. Draai de maïskolf gedurende 15 minuutjes steeds een beetje rond zodat hij gelijkmatig kan grillen. Strooi er zout overheen voor een hartige hap, of honing of suiker voor een zoete maïskolf.

Gefrituurde uienringen
Pel de rode uien en snijd ze in plakken. Trek de plakken uit elkaar in afzonderlijke ringen. Mix voor het beslag de bloem en een snufje zout in een schaal. Maak in het midden van het beslag een kuiltje en voeg de eidooier, melk en olie toe. Klop het krachtig tot een glad beslag zonder klontjes. Klop het overgebleven eiwit stijf en spatel het er voorzichtig doorheen. Doop de uienringen in het beslag. Frituur 5 tot 6 minuten.

Gepofte zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel beide helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie of bakpapier. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven totdat de zoete aardappels lekker zacht zijn. Meng in een bakje wat crème fraîche met verse fijngehakte bieslook en een uitgeperste teen knoflook. Schep een lepel van de crème fraîche op een halve zoete aardappel en smullen maar.

Smockey pork ribs

Chutney van mango & rode peper | gegrilde maiskolf | gepofte zoete aardappel met kruiden crème fraîche | gefrituurde uienringen

Smockey pork ribs 
Chutney van mango & rode peper | gegrilde maiskolf | gepofte zoete aardappel met kruiden crème fraîche | gefrituurde uienringen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
- 400 gram pork ribs
- 1 mango
- 1 witte ui
- 2 grote rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 1 kruidnagel
- 150 gram suiker
- Mespuntje cayennepeper
- Bieslook
- 1 eetlepel citroensap
- 2 maïskolven
- Geroosterde paprikakruiden
- 2 zoete aardappels
- 200 ml crème fraîche
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 150 ml melk
- 3 eetlepels olijfolie
- Roomboter

Mango chutney
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de witte ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui. Snijd de rode peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken. Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat dit 10 minuten mee koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot jam dikte. Laat de chutney afkoelen.

Pork ribs
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de ribs met geroosterde paprikapoeder. Plaats de ribs in de oven. Laat het 1 tot 1,5 uur in de oven braden totdat de interne temperatuur van het vlees 55 graden is. Laat het 10 minuten rusten. Snij de ribs tussen de botjes.

Gegrilde maïskolf
Besmeer de maïskolf met wat boter en leg hem op de barbecue of gril. Draai de maïskolf gedurende 15 minuutjes steeds een beetje rond zodat hij gelijkmatig kan grillen. Strooi er zout overheen voor een hartige hap, of honing of suiker voor een zoete maïskolf.

Gefrituurde uienringen
Pel de rode uien en snijd ze in plakken. Trek de plakken uit elkaar in afzonderlijke ringen. Mix voor het beslag de bloem en een snufje zout in een schaal. Maak in het midden van het beslag een kuiltje en voeg de eidooier, melk en olie toe. Klop het krachtig tot een glad beslag zonder klontjes. Klop het overgebleven eiwit stijf en spatel het er voorzichtig doorheen. Doop de uienringen in het beslag. Frituur 5 tot 6 minuten.

Gepofte zoete aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Besprenkel beide helften met een beetje olie en een snufje zout en peper. Wikkel beide helften zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie of bakpapier. Bak ze ongeveer 45 minuten in de oven totdat de zoete aardappels lekker zacht zijn. Meng in een bakje wat crème fraîche met verse fijngehakte bieslook en een uitgeperste teen knoflook. Schep een lepel van de crème fraîche op een halve zoete aardappel en smullen maar.